Tijdens de coronacrisis hebben veel zorgverleners het moeilijk om aan voldoende beschermingsmaterialen te geraken. De gemeente Lille probeert hen te helpen waar ze kan. Met behulp van het technisch personeel werden pakketten samengesteld zodat het schepencollege deze vrijdagnamiddag als een vervroegd paasgeschenk kon afgeven.

'We hebben de laatste weken via verschillende kanalen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) proberen te bemachtigen', zegt burgemeester Marleen Peeters.

'Deze schonken we vandaag aan onze eerstelijnszorgverleners: huisartsen en zelfstandig thuisverpleegkundigen. Een deel ervan ging ook naar Woonzorgcentrum Lindelo en Het GielsBos. Omdat het bijna Pasen is, deden we er een traktatie paaseitjes bovenop.'

'M'n vader, Jan Goossens, is huisarts in onze gemeente', zegt Vincent Goossens, schepen. 'Door hem weet ik des te meer hoe belangrijk het is om te beschikken over de juiste beschermingsmiddelen.

Onze zorgverleners zetten zich dagelijks in voor anderen. Het minste wat we kunnen doen, is ervoor zorgen dat zij op een veilige manier hun werk kunnen blijven verderzetten. In totaal verdeelden we vandaag 900 FFP2 maskers (de meest begeerde), 1800 chirurgische maskers, 440 beschermende pakken en 56 liter desinfecterende alcoholgel.'